Høyres studenter på konferanse om ekstremisme

0 mandag 18 mars, 2013 i Nyheter
Denne uken var 2. nestleder i Høyres studenter, Ingrid Hopp på konferanse mot vold og ekstremisme i Athen arrangert av ONNED som er Unge Høyres søsterparti i Hellas og ungdomsorganisasjonen til statsminister Antonis Samaras parti Nea Demokratia og International Young Democrat Union (IYDU) som er en verdensomspennende organisasjon for student- og ungdomsorganisasjoner fra sentrum-høyre siden, hvor både Unge Høyre og Høyres studenter er medlemmer.
 
Tretten deltakerorganisasjoner var invitert fra fire forskjellige kontinenter; Bulgaria, Spania, Italia, Colombia, Kypros, Libanon, Libya, Slovakia, Norge, Taiwan, Tunisia og Finnland.
 
Den greske statsministeren Antonis Samaras talte til deltagerne om viktigheten av at alle står sammen imot ekstremisme og vold. Samaras inviterte deltagerne til en åpen debatt på Akropolis museet om temaet.
 
Ingrid Hopp talte til konferansen om reaksjonene i Norge etter 22. juli 2011, og poengterte at vold aldri bør møtes med mer vold, men at vold alltid skal møtes med fred.
 
- Jeg er stolt av å kunne representere et land som under vanskelig tider står samlet, uavhengig av politisk bakgrunn, og bekjemper vold med demokrati, åpenhet og menneskelighet. Norge har vist seg å være ett land som ikke tyr til vold, men som besvarer terror med fred.

Høyres studenter og Unge Høyre har tett samarbeid med våre søsterpartier i verden gjennom blant annet IYDU. 
Les mer om IYDU på deres nettsider. 

Sist oppdatert: -/-