Høyres Studenters delegasjon til Brussel

Blogg - Høyres Studenter i Europas hovedstad

0 i Nyheter
Fra tirsdag 24. februar til mandag 2. mars dro en delegasjon fra Høyres Studenter til Brussel for å delta på EDS (European Democrat Student) sitt council meeting.

Det overordnende temaet for denne samlingen var "The digital century". I følge mange av fordragsholderne, så har den digitale revolusjonen så vidt startet. For å skape økonomisk vekst og flere jobber i Europa, så er man som politikere nødt til å både legge til rette for å utnytte de muligheter som revolusjonen skaper, og ikke minst være observant på nedside risikoene.

Temaer som spesielt ble diskuterte var den nye "deleøkonomien", "cloud computing", personvern og ikke minst visjonen om et felles digitalt marked i EU.

Ettersom dette møte befant seg i Brussel var det også en rekke EU politikere som hadde muligheten til holde foredrag om EUs historiske utvikling, så vel som aktuelle problemstillinger. Den mest kjente sett fra Norge er kanskje tidligere EU-president Herman Van Rompuy.

Høyres Studenter sendte også denne gangen inn to resolusjoner til EDS, hvor begge ble vedtatt! De to resolusjonene er som følger:

"Equal rights to Parental Leave": Omhandler at begge foreldre skal ha like mye rett og frihet å selv velge hvem som skal få tilgang til foreldre permisjon. Dette kan kanskje virke fjernt fra et norsk og nordisk perspektiv, men for foreldre i de fleste europeiske land, så er ikke bare permisjonen svært kort. Den er også som oftest kun forbeholdt mor. Dette er god liberal likestillingspolitikk, uten å bruke hverken kvoter eller tvang.

Resolusjonen kan leses i sin helhet her:

"Europe Should Stand by Tunisia in its Transition to Democracy": Omhandler europeisk støtte til Tunisia gjennom deres transformasjon fra et autoritært samfunn til et liberalt demokrati. Landet der "den arabiske våren" startet er også blitt vårens eneste håp. Det hersker i dag kaos og borgerkrig i Libya, Jemen og Syria, mens militære kuppet makten i Egypt. Det tunisiske samfunnet testet i 2014 positivt på demokratiets viktigste test. Nemlig et fredelig skifte av regjering, fra partiene i posisjon til partiene i opposisjon.

Resolusjonen kan les i sin helhet her:

Høyres Studenter hadde også en ekstra dag i Brussel, der vi hadde en rekke møter med norske aktører i EU-hovedstaden. Vi fikk også delta på EPP (European People's Party) poltical Assembly.


Fra Venstre: Mats Kirkebirkeland, Tord Bergesen, Ingrid Hopp, Heidi Fuglesang og Lars Arne Ryssdal.

Sist oppdatert: fredag 06 mars, 2015
  • Besøk: 1117